Традиција

Културна удружења

КУД Бранислав Нушић

Друштво негује богату српску баштину кроз игру и песму. Редовно наступа на свим свечаностима и приредбама како у Ђурђеву тако и околини.

Етно група Василис

Етно група "Василис" основана је крајем 2018. године у Ђурђеву и бави се извођењем народне изворне музике са простора Балкана и духовне музике, као и обрадама староградских.

ДОНКТ Ђердан

ДОНКТ Ђердан је фолклорна група, основана не тако давне 2007. год са циљем да кроз песму и игру негује и од заборава сачува нашу културу и обичаје.Како су пролазиле године , расло је и наше културно- уметничко друштво

ДОНКТ Прело

Давне 1945.године, тадашње чурушко аматерско позориште, са хором, тамбурашима и фолклором основало је Културно -уметничко друштво „Радивој Ћирпанов“. Управо је фолклорна секција била највећа по бројности што важи и данас.

ДОНКТ Рогаљ - Жабаљ

У октобру 2008.године, садашњи кореограф Друштва, Љубомир Крунић, организовао је курс фолклорних игара у основној школи у Жабљу. Нашао је за музичку пратњу професионалног музичара из Жабља.

КУД Тарас Шевченко

Културно-уметничко друштво "ТАРАС ШЕВЧЕНКО" (уобичајен назив "МАТКА", односно "МАТИЦА"), основано је крајем 1945. године у Ђурђеву као русинско аматерско друштво за неговање обичаја.